NL.DOET 2016 zaterdag 12 maart

Zaterdag 12 maart doet STAJ voor de 4e keer mee met NL.DOET. Zo'n 10 vrijwilligers gaan aan de slag met de buitenkant van het honk en de container. En aan het eind van de dag kunnen we op de eigen gemaakte picknickbank zitten!!!Ook wethouder Hans Broekhuizen komt een handje helpen.
STAJ NIEUWE KOERS02 februari 2016

Eind 2015 heeft het bestuur van STAJ besloten om een andere koers te varen. Voor de jeugdsoos is het moeilijk om doelgroep  vrijwilligers te vinden en om de jeugdsoos wekelijks open te houden voor de 18+ jongeren.  Ook de groep 16 tot 18 jaar is niet in beeld bij STAJ. Dit vinden we erg jammer, omdat het een mooie nieuwe ruimte is waar volop gebruik van kan worden gemaakt door jongeren.

 

Sinds een half jaar is er wel een nieuwe doelgroep 12 tot 15 jarigen die 2 x per maand naar de TIENERSOOS komt  voor een leuke activiteit of gezellig willen chillen. Dit wordt georganiseerd door  15+ vrijwilligers met ondersteuning van ouders/bestuur.  De avonden kunnen nog meer bezoekers in deze leeftijd gebruiken om er een gezellige plek van te maken. De jeugdsoos heeft een PLayStation 3, Wii, dartbord, tafelvoetbalspel, muziekinstallatie en er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals filmavond, disco, (buiten)sport/spel, workshops en uitstapjes.


Voor de jongeren vanaf 18 jaar wordt  vanaf nu  6 x per jaar  op zaterdag  een feest georganiseerd. De STAJ ruimte is verder dicht. Natuurlijk zou het mooi zijn als weer nieuwe groepen jongeren gebruik willen maken van het STAJ gebouw. Dat kan op verschillende manieren:

- met je vrienden een (vaste) avond gezellig bij elkaar zitten 

- verhuur voor (verjaardag)feestjes vanaf groep 7

- activiteiten voor en door jongeren georganiseerd i.s.m. bestuur en vrijwilligers van STAJ

- oefenruimte voor jonge muzikanten


STAJ is ook op zoek naar nieuwe bestuursleden en iemand die de kas en inkoop wil beheren.


Heb je zelf ideeën, wil je vrijwilliger worden bij STAJ, zoek je een stageplaats, heb je vragen aan het bestuur of wil je meedenken neem dan contact op met Mardjantie Kneefel: mardjantie@upcmail.nl of bel naar 06-51450019.  En volg ons op: https://www.facebook.com/AkkrumSTAJ/


Alcohol 18+01 januari 2014

Jongeren en alcohol

Voor jongeren is (te veel) alcohol extra schadelijk. De overheid wijst daarom jongeren en hun ouders op de risico’s van alcohol. Onder andere door campagnes en voorlichting. Sinds 1 januari 2014 is het verboden aan jongeren onder de 18 jaar alcohol te verkopen. Ook STAJ dient deze nieuwe wetgeving te hanteren in het beleid. 


STAJ GOT TALENT + DINER19 december 2013
ZATERDAG  21 DECEMBER A.S. KARAOKE MET KERSTFEEDEN!!!!

Voor de eters begint het 17:00 uur.
Entree voor eters + karaoke avond : € 6,- 
(inschrijving inmiddels gesloten)

Aanvang karaoke avond: 21:00 uur
Entree karaoke avond : € 2,50

Oant sneon!

STAJ Nightmare17 november 2013

Zaterdag 23 november        STAJ "Nightmare"

DJ Partyros gaat ervoor zorgen dat het dak er "freaky" af gaat met deze Halloween edition!!!

- Starts at 20h

- Entree €3,50
- Dresscode: Halloween


STAJ organiseert wederom STAJ KIDS17 januari 2013
Misschien weet u het nog... 
op 2 maart 2012 (voorjaarsvakantie) heeft in Akkrum het STAJ KIDS EVENT plaatsgevonden.
Dit was een groot evenement in de Sporthal van Akkrum voor kinderen van 2 tot 16 jaar. 
Georganiseerd voor en door jongeren. 
Zo’n 25 jongeren hebben vanuit jeugdsoos STAJ Akkrum i.s.m. het sportcafé, de sporthal en JUMP voor bijna 200 kinderen een geweldig leuke sportieve dag georganiseerd. 
De kinderen konden op allerlei springkussens, survivalbanen en andere leuke attracties zich een dag lang uitleven in de Sporthal. 
Tijdens het evenement en ook naderhand kregen we hele leuke enthousiaste reacties van kinderen en ouders over dit initiatief met de vraag of we dit vaker gaan doen.

 En bij deze... Jazeker!

Op 22 Februari 2013 organiseren we weer een spetterend evenement speciaal voor de jongeren! Houd voor meer informatie de website in de gaten!
Movember actie!23 november 2012
Een aantal jongeren bij ons in het STAJ zijn deze maand bezig geweest om hun snor te laten groeien en daarmee de actie van Movember te steunen. 
Movember is een wereldwijde inzamelingsactie om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. 
In de maand november laten deelnemende mannen hun snor staan om zo aandacht te vragen voor dit probleem. Jaarlijks krijgen 10.000 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker, en hier moet iets aan veranderen. 
Daarom besloot Ramon van den Berg (supporter van deze actie in Akkrum) zijn snor te laten groeien om zo aandacht te vragen voor Movember.
Ramon en anderen hopen op uw steun, dit kunt u doen via http://nl.movember.com/mospace/4472957 

Ook bij verschillende bedrijven en gelegenheden in Akkrum wordt geld ingezameld voor deze actie! 

En niet alleen dat.. maar snorren zijn gewoon cool!

STAJ Lotterij nieuws22 november 2012
Zoals u vandaag of gisteren waarschijnlijk heeft meegekregen zijn de vrijwilligers van het STAJ druk bezig geweest met de loten actie.
Helaas is het niet gelukt om bij alle deuren van Akkrum langs te gaan, 
maar daarom bieden wij geregeld dat wij 
aanstaande zaterdag vanaf 10 uur s'ochtends tot 2 uur smiddag's bij de poeiz supermarkt
 staan met de verkoop van de loten, Zo krijgt u dan alsnog de kans om loten te kopen en ons daarmee te helpen voor een nieuw jeugdhonk.

Zaterdag 1 December staan wij met een stand in de Poeiz Supermarkt te Akkrum, 
Hier kunt u als u gewonnen heeft met de loterij uw prijs ophalen.
Maar...

Mocht u geen prijs gewonnen hebben, en gewoon benieuwd zijn naar het STAJ Akkrum dan kunt u op deze dag bij deze stand ook terecht met al uw vragen en opmerkingen over het STAJ,
Wij zullen deze dag met genoeg informatie klaar staan.

Hopelijk tot Zaterdag 1 December!


STAJ Op dreef21 november 2012

Het gaat goed met STAJ Akkrum, dit blijkt niet alleen uit de positieve publiciteit en de beschikbaarheid van vrijwilligers voor activiteiten in Akkrum, maar ook uit het bezoekersaantal van STAJ. Vrijdag 16 november mocht STAJ met het “Feestje bij mij Thuis” wederom een record aantal bezoekers bijschrijven. Mede dankzij DJ-koppel Noovids, bekend van o.a. het Dodo festival, stond het Akkrummer jeugdhonk weer bomvol met ca. 100 jongeren uit Boarnsterhim. Na een periode dat STAJ op haar tanden beet om de kosten te dekken met voldoende inkomsten, is dat nu het ommekeer. Dankzij de inzet van de vrijwilligers van STAJ in de diverse commissies verkeert Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Akkrum-Nes (STAJ) in een positief daglicht, wat ten goede is voor `hetgeen´ waar de jongeren naar uitkijken en streven; de verwezelijking van een nieuw pand. Echter zal de STAJ-crew nog vele activiteiten en festiviteiten op poten moeten zetten voor jong en oud, om zowel financieel mogelijkheden te creeeren, als de toezegging van de gemeente te krijgen. Zo gaan er tientallen jongeren uit Akkrum op woensdag 21 november en donderdag 22 november huis-aan-huis loten verkopen in Akkrum en Nes waarmee er leuke prijzen te winnen zijn, wat gesponsord is door ondernemers uit Akkrum. Vanaf 24 november kan men via de website van STAJ (www.STAJ.nl) checken of het gekochte lot een prijs heeft opgeleverd. Vervolgens kunnen de gewonnen prijzen op zaterdag 1 december worden afgehaald in Poiesz Akkrum, waar STAJ zich vertegenwoordigd met een stand. Voor de mensen die meer te weten willen komen over STAJ Akkrum stellen een aantal actieve vrijwilligers zich beschikbaar voor vragen over wat STAJ inhoudt en zoal doet.

STAJ organiseerd Feestje bij mij thuis!12 november 2012
Na een geweldige seizoensopening met “Proud to be Fout” waarbij wij een record aantal bezoekers van meer dan 70 jongeren hebben mogen ontvangen uit Akkrum, Nes en omstreken, is het alweer bijna de tweede vrijdag van de maand! Dat betekend dat het weer tijd is voor een nieuw feestje. Na de diverse themafeesten die we al hebben gehad vindt STAJ dat er wel weer eens een nieuw uniek thema mag komen, en daarom presenteert STAJ: “Feestje bij mij thuis”. Door de vele complimenten van het afgelopen feest gaan de STAJ vrijwilligers er weer met volle kracht tegen aan om alles tip top er uit te laten zien, met wederom een DJ die ervoor gaat zorgen dat STAJ weer volledig uit z’n dak gaat! Laat je verrassen en wees erbij vrijdag 16 november vanaf 20.00 uur!! 

Tienersoos weer van start!29 oktober 2012
Op zaterdag 3 november start de maandelijkse Tieneravond van STAJ met een HALLOWEEN PARTY. De jeugdsoos staat deze avond in het teken van dit griezelfeest. Alle tieners vanaf groep 8 tot 16 jaar zijn van harte welkom om mee te griezelen. Durf jij het het aan om naar deze avond met SPECIAL EFFECTS te komen. Trek een Halloween outfit aan en wie weet win je de prijs voor grootste griezel van STAJ. De komende maanden zullen er nog meer leuke tieneravonden volgen, let op de posters en flyers in het dorp!!!

| Volgende >>